İçeriğe geç

Kez Yerine Ne Kullanılır

Kere’nin eş anlamlısı nedir?

“Defa” kelimesi “zaman” kelimesiyle eş anlamlıdır.

Tekrar kelimesi yerine ne kullanılır?

Yine tekrar ve tekrarlama kelimelerinin anlamı aynıdır.

Örnek olarak yerine ne kullanılır?

Türkçede, example kelimesinin eş anlamlıları “for example” veya “example” kelimeleridir. Bu kelimeler Türkçe dilinde de kullanılır. Farklı yazılan ancak aynı anlamı taşıyan kelimelere eş anlamlı denir.

Eş anlamlısı ne?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Kez eş anlamı ne?

Defa, Zeiten ve Expedition, Zeiten kelimesiyle aynı anlamda kullanılmaktadır.

Defa eş anlamı nedir?

Bu kelimeler belirli bağlamlarda “zaman” kelimesinin yerine kullanılabilir. Ancak zamanlar kelimesinin eşanlamlısı Zeiten kelimesidir.

Tekrar etmeye ne denir?

Tekrar, tekrar, tekrar; tekrar, tekrar, tekrar.

Yine’nin eş anlamlısı nedir?

Tekrar kelimesinin eş anlamlısı olan kelimeler: Tekrar tekrar, defalarca, birçok kez anlamına gelir. Örnek cümleler: 1- Bu konuyu birçok kez çalışmama rağmen anlayamadım. 2- Kendisini birçok kez uyarmama rağmen her zaman uyardı.

Aynı zamanda yerine ne kullanılır?

aynı anda, aynı anda, aynı anda.

İle yerine ne kullanılır?

Bağlaçlar veya bağlaç edatları; sözcükleri, sözcük gruplarını veya cümleleri biçimsel olarak veya anlam bakımından birbirine bağlayan sözcükler: ve, veya, ile, fakat, ayrıca (ayrıca), fakat, çünkü, eğer, iken ve…

Acele anlamlısı nedir?

Acil, hızlı ve hemen kelimeleri acele kelimesiyle aynı anlamda kullanılmaktadır.

İri eş anlamı ne?

Büyük kelimesinin eş anlamlısı “big” kelimesidir. “Big” kelimesi, “large” kelimesi gibi, tamamen Türkçe bir kelimedir. “large” ve “big” kelimeleri eş anlamlı olarak kullanılabilir.

5.sınıf eş anlam nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir. Bir cümlede eş anlamlı kelimeler değiştirildiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Zıt anlam nedir?

Anlam olarak tam zıt olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir. Başka bir deyişle, bunlara zıt anlamlı kelimeler de diyebiliriz.

Sinonim ne demek örnek?

SÖZCÜĞÜNÜN ANLAMI Eş anlamlı. Aynı taksona atıfta bulunan ve aynı kategoride kullanılan iki veya daha fazla bilimsel isim. Moleküler biyolojide, aynı amino asidi destekleyen iki veya daha fazla kodon anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla eş anlamlı olarak yanlış yazılır.

Kıyaslama eş anlamlısı nedir?

Sessi Sözlük – karşılaştırın, karşılaştırın.

Koca kelimesinin eş anlamlısı ne demektir?

koca, adam, karı

Kurt kelimesinin eş anlamlısı nedir?

ḳurt, bütün Türk dillerinde “kurt, solucan” anlamına gelir.

Yüreğin eş anlamlısı ne demek?

Kalp, “kalp, hayatın merkezi sayılan organ, duygu ve hislerin merkezi olan kalp, orta, bir şeyin merkezi, kalp hastalığı, aşk, gönül” olarak tanımlanmaktadır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Sosyal Bünye Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir