İçeriğe geç

Basiret Gözü Ne Demek

Basiret gözünün açılması ne demek?

Bu terim, insanın diğer varlıklar ve olaylar hakkında bilgi edinme ve gelecek hakkında doğru öngörülerde bulunma yeteneğini ve bu konuyu inceleyen bilim dalını ifade eder.

Basiretli insan ne demek?

Basiret kelimesi sezgi, anlayış, kavrayış, uyanıklık ve ileri görüşlülük gibi anlamlara gelse de günümüz koşullarında bunu “stratejik eylem yeteneği” olarak ifade etmek daha doğru olacaktır.

Basiret sahibi nedir?

Olanı, olacak olanı, gerçeği görüp sezebilmek ve buna göre hareket edebilmek sağduyu gerektirir.

Basiret sahibi nasıl olunur?

Gözün görmesi için ışığa ihtiyacı olduğu gibi, gönül de ancak iman nuruyla aydınlandığında feraset kazanır.

Basiret bağlanması nasıl anlaşılır?

Bir olay karşısında mantıklı düşünememek, yani karar verememe, karar verildiğinde bile yanlış karar vermek anlamına gelir. Örneğin, duru görü yeteneğine sahip bir kişi önemli bir olay karşısında takılıp kalır ve karar veremez. Bu durum bağlayıcı duru görüye örnek olarak gösterilebilir.

Basiret nedir anlamı?

“Basiret” kelimesi Arapça “بَصَرَ” kökünden türemiştir. “بَصَرَ” sözlükte “görmek, bilmek, sezmek, görmek” anlamına gelir…

Kalp gözü açık olanlar ne görür?

Bir kimse su, doğa, insan ve evren hakkında açık bir kalple okuduğunda, “Allah’ın adıyla okur” ve yaratılıştaki muhteşem dengeyi fark eder. Bu şekilde kalbe meyleden ruh arınır ve ruhun arınması sağlanır. Yaşadığımız coğrafyada, inançsızlığın ve nifakın yüzü ancak öngörüyle fark edilebilir.

Basiretli iş adamı ne demek?

Ancak genel bir tanım yapılacak olursa basiretli tacirin davranışı, ticari faaliyetlerinde diğer herkesten daha dikkatli, basiretli, ileri görüşlü davranan ve işinin inceliklerine daha iyi hâkim olan tacir olarak tanımlanabilir3.

Basiret bağlanması nedir?

Öngörü eksikliği ifadesi, insanlar bir durumla karşı karşıya kaldıklarında hızlı bir şekilde hareket edemedikleri veya karar veremedikleri zaman kullanılır. Kişi konu hakkında kararsız kalır ve gerçeği hızlı bir şekilde görüp karar veremez.

Kalp gözü ne demektir?

Kalp gözü, görünmeyen gerçeği gören kalbimizin gözüdür. Üçüncü bir göz olarak, alnına tasarlanmış olan ruhsal gözle birlikte bilinçli görüş sağlarlar. Başka bir deyişle, zihin ve kalbin ortak kullanımıdır.

Basiret ne demek hukuk?

Clairvoyance, doğru görüş, ileri görüşlülük, sezgi, anlayış, kavrama, dikkatlilik, öngörü, ileri görüş anlamına gelen bir Arapça kelimedir. Tüccar ihtiyatlı davranmazsa, işini karlı ve kurumsal bir yapıya dönüştürmeyi başaramaz ve şirketin geleceğini sağlam bir temel üzerine inşa edemez.

Basiret basarı ne demek?

Basar: “baş, göz; görüş; somut görüş; “Beden, baş veya deri gözünün görmesi” anlamına gelir… Basar, aynı zamanda “Allah’ın somut sıfatlarından biri”dir… Basîret, “kalp gözü; bakış, görüş; soyut görüş; “Gönül gözü, gönül gözü veya ruh gözü” anlamına gelir… 3 Ocak 2023

Basiretli olmak ne demek?

Clairvoyance, doğru görme, sezgi, anlama, kavrama, dikkat, öngörü anlamına gelen bir Arapça kelimedir. Tedbirli bir tüccar, görme, hissetme, bilme ve değerlendirmenin temelini oluşturan gerçekleri tam olarak anlayabilir ve bu becerilere ek olarak sağduyu, bilgi ve deneyim kazanabilir.

Manevi göz ne demek?

Manevi âlemi gören göze basiret, basiret ve gönül gözü gibi isimler verilir. Bu manevi görüşü, yani öngörüyü geliştiren ve güçlendiren şeyler iman, ilim ve takva gibi şeylerdir. Eğer bir kimse bu manevi gözünü dikkatsizlik, günah ve haram amellerle zayıflatırsa, bu göz manevi olarak kör olur.

Basiret ve feraset ne demek?

Öngörü kelimesi, öngörü ile aynı anlama gelir. Ancak, basiret, tamamen sezgisel olarak ve kalbin gözü adı verilen hisler aracılığıyla edinilen yorumlama gücüdür. Öte yandan, içgörü, bir kişinin gördüğü somut kanıtı zekasıyla tutarlı bir şekilde açıklama yeteneğidir.

Gönül gözünün açılması ne demek?

Gördüğümüz şeye yargılamadan bakabilme yeteneği kalbin değerlendirmesiyle ilgilidir ve açıklığımız bu perspektifte kaldığımızda mümkündür. Kalbimizin gözlerini açabilir ve sürekli açık tutabilir, Yaratıcının yasalarını her yerde ve her şeyde görebiliriz. Aydınlanmanın bir başka ifadesi de kalbin gözlerini açmaktır.

Gözlerin açılması ne demek?

İfade. [1] Eski masumiyetini ve saflığını yitirip uyanık davranmak ve kendi çıkarlarını gözetmek. [2] Her şeyin farkında olmak.

Basiret bağlanması ne demektir?

“Bozulmuş basiret” terimi, insanların gerçeği görememesi ve bir konu hakkında yanılsamalara sahip olması durumunu tanımlamak için kullanılır. Öngörü eksikliği terimi, insanların bir durum karşısında hızlı hareket edememesi veya karar verememesi durumunda kullanılır.

Basireti ne açar?

Basiret gözü her insanda potansiyel olarak mevcuttur. Bazı insanlarda bu göz Tanrı’nın bir hediyesi (vehbî) olarak doğuştan açık olsa da, çoğu zaman bir duygu perdesiyle örtülü olduğundan, onu çabayla açmak gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir