İçeriğe geç

Bağban Ne Demek Tdk

Bağban ne anlama gelir?

Dilimize Farsçadan gelen Bagban kelimesi bağcı veya bahçıvan anlamına gelir. Dilimizde bahçıvan veya bağcılara Bağban denir ve bu kişilere verilen isim Bağban olarak kabul edilir.

Kezban ne demek TDK?

Kezban isminin TDK sözlüğündeki anlamı; ev hanımı, her yeri idare edebilen kadın anlamına gelmektedir.

Mübeccel ne demek TDK?

Mübeccel genel olarak bir şeyin kutsal, kutsanmış veya yüce olduğu anlamına gelir. Ayrıca değerli ve kıymetli anlamını da taşır. Bu kelime özellikle kız çocukları için isim olarak da kullanılır.

Debbağ ne demek TDK?

Debbağ, Arapça kökenli kelimelerden biridir ve dilimize Arapçadan girmiştir. Gerber kelimesi “tabakçı”, deriyle çalışan kişi anlamına gelir. Tabakçılar, ayakkabı veya paltoların derisini dönüştüren kişilerdir.

Bağban ne demek edebiyatta?

Kökeni: “Bağban” kelimesi Farsçadan Türkçeye gelen bir kelimedir. Farsça kökenli olan “باغبان” (bāqban) kelimesinden türemiştir. “Bāqban” bahçıvan veya şarap üreticisi anlamına gelir ve aslen bitki yetiştiriciliğiyle uğraşan kişiyi ifade eder.

Eski Türkçede bağ ne demek?

“Bağlamak, tutturmak” anlamına gelen ba- fiiline -ġ isim eki getirilerek oluşturulan baġ sözcüğü, Eski Türkçede “bağlamak, bağlamak, kuşaklamak” anlamına gelir (Clauson, 1972: 310).

Kezban argoda ne demek?

Kezban, “kadın adı” özel isminden türemiştir. Bu özel isim, Farsça karzabân کرزبان “cennetin dokuzuncu katı, arş-ı ala” kelimesinden bir alıntıdır. Muazzez Tahsin Berkand’ın aynı adlı romanından uyarlanan Kezban (1953) filmi nedeniyle, “şehre gelen deneyimsiz köy kızı”nın günlük konuşma dilindeki tipolojisiyle özdeşleştirilmiştir.

Umay ne demek?

Umay (veya Umay; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай aна, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)), Türk mitolojisinde ve Tengricilik’te doğurganlık tanrıçasıdır ve dolayısıyla kadınların, annelerin ve çocukların tanrıçasıdır. Umay, çeşitli diğer dinlerde görülen yeryüzünün ana tanrıçalarına benzemektedir.

Kezban Kürt ismi mi?

Kezban. TDK’nın Kişi İsimleri Sözlüğü’ne göre Farsça kökenli olan isim, “uşak”, bir apartmanı yöneten kadın anlamına geliyor.

Muaccel ne demek TDK?

Anlamı: Vadesi gelen kelime, vadesi gelen veya derhal ödenmesi gereken bir borç veya ödeme yükümlülüğünü ifade eder. Bu kelime, bir borcun veya ödemenin vadesinde ödenmesi gerektiğini belirtir.

Şorşor ne demek?

“Shorshor” genellikle başa sarılan ve eşarp gibi kullanılan uzun bir bez parçası anlamına gelir. Bu kelime özellikle Anadolu’nun bazı bölgelerinde sıklıkla kullanılır. Örnek cümle: “Soğuk havalarda, atkınızı şorta sarabilirsiniz.”

Müstahil ne demek TDK?

Bu kelime, bir şeyin başkalarından bağımsız olarak veya kendi başına var olma durumunu ifade eder.

Beyaban ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre Beyaban kelimesinin anlamı çöldür.

Berit ne demek TDK?

Berit: İngilizcede “ahit” anlamına gelir. Arapça berat kelimesinin İbranice berit kelimesinden türediği iddia edilir. Yahudilerin kutsal kitabı olan Tevrat’a göre, Tanrı çeşitli zamanlarda insanlarla ahitler yapmış, yani onlara değer vermiştir.

Dubara ne demek TDK?

Dubara TDK sözlüğü “iki kere” anlamına gelir. Ayrıca aldatmaca veya oyundaki her iki zarın da iki sayıya ulaşması anlamında kullanılır. Dubara ayrıca yaygın olarak “aldatmaca” veya “hile” anlamında kullanılır.

Duygusal bağ ne anlama gelir?

Duygusal bağlar, insan ilişkilerinde zamanla oluşan ve gelişen derin bağlantılardır. Bu bağlar, ilişkinin türü, süresi ve derinliği gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Açık iletişim, empati, birbirine zaman ayırma ve karşılıklı takdir, bağları güçlendirmek ve sürdürmek için önemlidir.

Bağrı ne anlama gelir?

Çok endişeli ve üzgünüm.

Bağ kaç anlamı var?

Bağ kelimesinin birden fazla farklı anlamı olduğunu görebilirsiniz. “Bağ” kelimesi bir sesteştir ve farklı anlamları vardır. Bağlayıcı; bahçe, meyve bahçesi, teras, ilgi, ilişki, nesneleri birbirine bağlamaya yarayan şeyler anlamına gelir. Sıkça sorulan soruları sizin için derledik.

Bağ olur ne demek?

TDK’nın “Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur” sözü ne anlama geliyor? Cevap: Bakımı ve onarımı yapılan şeyler faydalıdır, ancak bakımsız kalan şeyler kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şişman Escort