İçeriğe geç

Gölova Ilçesi Hangi Ile Bağlı

Gölova nerenin ilçesidir?

Gölova ilçesi Karadeniz, Orta ve Doğu Anadolu bölgelerinin birbirine en yakın olduğu ve bu üç bölgenin çeşitli özelliklerini taşıyan bir alanda yer almaktadır. Sivas ilinin kuzeydoğusunda Orta Karadeniz bölgesinin iç kesimlerinde yer almaktadır.

Sivas Gölova’nın neyi meşhur?

Gölova’yı uluslararası öneme sahip doğal alanlardan (KBA) biri yapan özellikler şunlardır: Verbascum trichostylum (bir tür sığırkuyruğu) bu alanda bulunan endemik bir türdür. Ayrıca, sazda yuvalayan Tünek Ördeği (Oxyura leucocephala) ile birlikte KBA statüsünü alır.

Sivas Gölova ne zaman ilçe oldu?

Belediye teşkilatı 13.06.1972 tarihinde kurulan Gölova, 09.05.1972 tarihinde kurulmuştur.

Sivas’ın en büyük ilçesi neresi?

Kuzeyinde Yıldızeli, doğusunda Sivas merkez ve Altınyayla, güneyinde Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi, güneybatısında Gemerek ve batısında Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesi bulunmaktadır. 2021 istatistiklerine göre toplam nüfusu 37.708 olan Şarkışla, Sivas’ın merkez dışında en kalabalık ilçesidir.

Sivas eskiden nereye bağlıydı?

1865 tarihli vilayet mukavelesinde Şebinkarahisar Sancağı Trabzon’dan alınarak Amasya ve Tokat ile birlikte Sivas iline bağlanmıştır. Bu fermanla Suşar (Gölova) ve Akşar beylikleri kaldırılmış ve Endres köyünde SUŞEHRİ adı altında bir kaza teşkilatı kurulmuştur.

Gölova ne demek?

Özellikle Suğla Gölü, Avlan Gölü, Sarıot Gölü, Gölhisar Gölü ve Püren Gölü polje tabanlarında oluşmuş göllerimiz arasındadır. Bu nedenle poljelere “Gölova” da denmektedir.

Sivas yemek olarak neyi meşhur?

Sivas’ın Meşhur YemekleriPeskütan ÇorbasıKesilmiş AşıMercimek BadiBaviko.Sirok(Gömülü.Sivas Katmeri.Sivas Ketesi.Divriği PilavDaha fazla ürün…

Sivas’ın neyi meşhur hediye?

Sivas’tan ne alınır? 8 hediyelik eşya önerisi: Halı, işlemeli çorap, Sivas bıçağı, Zara balı, İmranlı balı, kemik tarak, gümüş takı, çubuk yapımı.

Suşehri’nin eski adı nedir?

İlçenin ilk yerleşim yeri bugünkü merkezin iki kilometre doğusundaki Çayırbaşı’dır. Bulahi ve Bulahiye adıyla anılan bu yerleşim yeri depremlerle yıkılınca ilçe bugünkü yerinde Andıryas adıyla gelişmeye başlamıştır.

Sivas Suşehri hangi Türk boyundandır?

Oğuz Kağan destanına göre Alkaevli (Alkarevli) boyu 24 Oğuz boyundan biridir. Günümüzdeki yerleşke Sivas civarındadır.

Suşehri neyi meşhur?

Suşehri gezinizde mutlaka görmeniz gerekenler: Atatürk Evi ve Müzesi. Özel Müzeler. Şebinkarahisar Kalesi. Antik Kalıntılar, Kaleler. Ulugöl Yaylası Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Alanları. Tödürge Gölü Suları Kümbet Yaylası. 102. … Koçkayası Tabiat Parkı Parkları. Kuzalan Şelalesi Tabiat Parkı Şelaleleri. Mavigöl Kuzalan Şelalesi. Diğer öğeler…

Sivas’ın en büyük köyü neresi?

Sivas’ın Şarkışla ilçesinin en büyük köyü olan Samankaya’yı ziyaret ediyoruz.

Sivas’ta en çok hangi ilden insan var?

Bu samimiyet şehrin her köşesinde hissedilebilir. Sivas’ın doğal güzellikleri şehrin samimi atmosferini tamamlar. Şehri çevreleyen dağlar, ormanlar ve göller ziyaretçilerine eşsiz bir doğa deneyimi sunar. Bu prestijli şehrin Sivas halkından sonra ikinci büyük nüfusu Tokat’tır.

Sivas Türkiye’nin en büyük kaçıncı şehri?

Genel Bilgiler / Rehber. Orta Anadolu bölgesinde yer alan Sivas, 2768 km2’lik alanıyla Türkiye’nin ikinci büyük şehridir. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi 5000 yıl öncesine dayanan tarihi bir şehirdir.

Sivas Suşehri ne ile meşhur?

İlçemizin yüksek köylerinde ve ovalarında yetiştirilen fasulyeler ince kabuklu, çabuk pişen ve lezzetli olması nedeniyle ülkede iyi bir üne kavuşmuş olup, birçok bölgeden fasulyeye talep vardır. Ayrıca ilçemizin peyniri ve lor peyniri de lezzetiyle öne çıkmaktadır.

Suşehri nereye yakın?

Suşehri, Sivas’ın kuzeydoğusunda 38.04 Doğu meridyeni ile 40. Doğu meridyeni arasında yer almaktadır.

Suşehri’nin eski adı nedir?

İlçenin ilk yerleşim yeri bugünkü merkezin iki kilometre doğusundaki Çayırbaşı’dır. Bulahi ve Bulahiye adıyla anılan bu yerleşim yeri depremlerle yıkılınca ilçe bugünkü yerinde Andıryas adıyla gelişmeye başlamıştır.

Sivas’ta kaç tane ilçe var?

Sivas tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ve kaplıcalarıyla turistlere ilgi çekici tatil seçenekleri sunuyor. Sivas İli İlçeleri; Bunlar Akıncılar, Altınyayla, Divriği, Doğanşar, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Suşehri, Şarkışla, Ulaş, Yıldızeli ve Zara’dır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şişman Escort